ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΓΙΑΤΙ?

Ολοένα και περισσότερα σαμπουάν έχουν τον όρο χωρίς θειικά άλατα όμως εσείς τι πρέπει να ξέρετε για αυτά σχετικά με αυτά για την επιλογή του σωστού σαμπουάν.

Τί είναι λοιπόν τα θειικά άλατα?

Καλύτερα να δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό. Είναι σαν να βλέπουμε ένα ανθρωπάκι το οποίο πηγαίνει και παίρνει από τα μαλλιά μας ότι από πάνω τους είναι ξένο δηλαδή την ρύπανση και τα <<βρώμικα>> στοιχεία.

Και πολύ σωστά θα με ρωτήσετε, γιατί αν κάνω κερατίνη το σαμπουάν πρέπει να είναι χωρίς θειικά άλατα?

Διότι όπως πιο πάνω είπα την λέξη ξένα. Όμως θα ήταν φαντασιακή ιδέα να το αναλύσουμε λίγο, όταν κάνουμε κερατίνη μπαίνουν στα μαλλιά μας δυναμικά στοιχεία τα οποία εν μέρει περιέχονται στην τρίχα γιατί η κερατίνη αποτελεί το 80% των πρωτεϊνών που περιέχονται στην τρίχα. Αλλά ότι και να λέμε έρχεται από εξωγενή παράγοντα δηλαδή από εμάς (με την διαδικασία της θεραπείας λείανσης ή της κερατίνης). Έτσι αν το σαμπουάν είναι με θειικά άλατα αφαίρει την δυναμικότητα της λείανσης καθώς κουβαλάει τα ξένα στοιχεία. Έτσι για αυτό επιλέγουμε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για να καθαρίζει την τρίχα χωρίς να την επηρεάζει.

Και εδώ θα έρθει και άλλη μία ερώτηση, να επιλέξω ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για βαμμένα μαλλιά?

Με αυτό απλά θα έχετε ένα παραπάνω όπλο στην φαρέτρα σας για την προστασία του χρώματος. Όμως δεν αλλάζει η δυναμικότητα του σαμπουάν για προστασία του χρώματος.

Συντάκτης : Βενέτης Γιώργος

About the Author

Δώρα