Τροφές και βιταμίνες για πιο υγιή μαλλιά

Οι τροφές που καταναλώνουμε αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την υγεία των μαλλιών μας. Υπάρχουν κατηγορίες τροφών και βιταμινών που μας βοηθούν να διατηρήσουμε ή και να βελτιώσουμε την κατάσταση σε συνδυασμό με θεραπείες και προϊόντα περιποίησης.

Υπάρχουν τροφές που περιέχουν βιταμίνες που μας βοηθούν: 1.Να μακρ΄΄υνουμε τα μαλλιά μας. 2. Να δώσουμε στα μαλλιά μία παραπάνω λάμψη. 3. Να κάνουμε τα μαλλιά πιο υγιή.

  1. Σίδηρος και Βιταμίνη C: Προστατεύουν το θύλακα της τρίχας και για αυτό προλαμβάνουν (ιδιαίτερα ο σίδηρος) τη τριχόπτωση. Τροφές που τα περιέχουν είναι: λάχανο, κόκκινο κρέας, σπανάκι, φακές, μούρα, αυγά κ.α.
  2. Βιταμίνη Ε, Βιοτίνη και Ω-3: Προστατευούν τα μαλλιά από την ηλιακή ακτινοβολία. Τροφές που τα περιέχουν είναι: καρύδια, λιναρόσπορος, πέστροφα, ταχίνι, πέρκα κ.α.
  3. Βιταμίνη D: Ενισχύει την υγεία του δέρματος – τριχωτού του κεφαλιού. Τροφές που τη περιέχουν είναι: σολομός, σαρδέλα κ.α.
  4. Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β12 και Ψευδάργυρος: Βοηθούν στη ανάπτυξη της τρίχας. Τροφές που τα περιέχουν είναι: πουλερικά, γλυκοπατάτα, καρότα, βερίκοκα κ.α.

Συντάκτρια : Βενέτη Θεοδώρα

About the Author

Δώρα